Menu Sluiten

Aanmelden VMBO-MBO Bustour 11 oktober 2022

Wat leuk dat je interesse hebt in de VMBO-MBO bustour! Op deze pagina kun je je aanmelden voor de bustour en je voorkeur doorgeven voor de route. Voor de bustour verzamelen we om 12.00 uur op een centrale locatie in Utrecht. Aan het einde van de middag keren we hier gezamenlijk terug. Hieronder staat per MBO een korte omschrijving van wat zij aanbieden tijdens de bustour. 

Er zijn in totaal vier verschillende routes waaruit je kan kiezen bij deze bustour:
Route 1

 • MBO Rijnland:
  Van harte welkom op onze locatie. Wij willen jullie graag informeren over de ontwikkelingen binnen ons ROC, prachtige ontwikkelingen die inspelen op onze veranderende doelgroep. Deze middag zal er aandacht zijn voor onze hybride trajecten, een andere aanpak van leren. Alles uiteraard volop in contact met onze studenten economie, welzijn en gezondheidszorg, studenten die jullie graag ontvangen en informeren.
 • Nimeto:

  Welkom bij Nimeto! Wij zijn een mbo vakschool van creatieve ruimtemakers. Bij ons op school studeren er ca. 1500 studenten in een creatieve, technische of ondernemende opleidingen. Bij Nimeto leer je hoe je vormgeeft aan de wereld om je heen: de ruimte waarin je woont, werkt, winkelt en ontspant. Creatieve ruimtemakers weten wat ze doen. Het zijn vakmensen met gevoel voor communicatie, samenwerking en innovatie, die de ruimte om ons heen onderzoeken, ontwerpen, onderhouden verfraaien en vernieuwen. Nimeto is een relatief kleine school met aandacht voor de studenten. Een school waar je leert en meteen doet, waar je jezelf kunt zijn en waar je gezien wordt. Een school waar je inhoudelijke (vak)kennis opdoet en persoonlijke vaardigheden leert. Zo bereiden we onze studenten als aanstaande professional voor op werken in een snel veranderende wereld. 

Route 2

 • MBO Utrecht:
  MBO Utrecht is een kleinschalige school waar studenten zich snel thuis voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor de student als persoon, maar ook voor de manier waarop de student leert. Dat doen we door middel van Persoonlijk Leren. Er is bij ons veel ruimte voor maatwerk en individuele leerroutes. Maar wij hebben bijvoorbeeld ook veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden én geven we passende ondersteuning wanneer dat nodig is. Wij leiden onze studenten niet alleen op voor een vak. We vinden het belangrijk dat de student ook vaardigheden leert die helpen in een wereld die continu verandert. Zo is onze student straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan of een vervolgstap naar het hbo.
  In de nabije toekomst doen wij dat aan onze nieuwe Onderwijsboulevard MBO Utrecht. Een plek waar al onze opleidingen samenkomen midden in de wijk Kanaleneiland. Je vindt hier straks al ons onderwijs onder één dak. Maar we behouden het gevoel van onze kleine school, waar studenten gezien worden. We geven jullie tijdens deze bustour een ‘sneak preview’ van onze Onderwijsboulevard. Het is nog niet helemaal voltooid, maar we ontvangen jullie graag bij de Academie voor Zorg & Welzijn dat als één van onze eerste Academies is geland op deze nieuwe, bruisende locatie. Zij vertellen jullie hoe we op deze plek vorm en inhoud geven aan Persoonlijk Leren bij onze opleidingen in de zorg- en welzijnssector.
 • Dutch HealthTec Academy:
  De Dutch HealthTec Academy (DHTA) is dé school voor gezondheidstechniek. Hier draait alles om het aanmeten en maken van medische hulpmiddelen met behulp van de allernieuwste technieken en designs. Denk bijvoorbeeld aan een hoortoestel, bril, beenprothese of kroon. Hiermee maakt de gezondheidstechnicus horen, zien, lachen en bewegen weer mogelijk en ‘’brings quality to life’’. Kom langs en maak kennis met onze (unieke) mbo-opleidingen Opticien, Orthopedisch Technicus en Tandtechnicus. Opleidingen met (bijna) baangarantie!
  De Dutch Shoe Academy is de school voor schoentechniek (onderdeel van DHTA). Is de hak van je schoen kapot? Of laat de zool los? Dat kun je bij onze studenten Schoenhersteller (Ondernemer) terecht. Zij geven schoenen een ware metamorfose! Onze studenten Shoe Developer leren schoenen ontwerpen en maken voor de industrie. Zij zitten vol creatieve ideeën en weten welke schoen welke doelgroep aanspreekt. Dit werken zij uit in schetsen, Photoshop en Illustrator. In deze ambachten heb je ‘’the world at your feet’’.

Route 3

 • SVO:
  SVO vakopleiding Food in Houten is een kleinschalige, veilige vakschool. Zij neemt haar studenten mee in de wereld van food én in de wereld daar omheen. De studenten leren wie hun klanten zijn en hoe hun koopgedrag eruitziet. Welke processen er zijn in de foodproductie en hoe ze medewerkers kunnen aansturen. Daarnaast leren ze alles over het bewerken, bereiden en presenteren van foodproducten. Marketing, trends in food en ondernemingsplannen zijn andere thema’s, die aan bod komen. SVO heeft een mbo bol niveau 2, 3 en 4.
 • Yuverta:

  Welkom bij Yuverta, (voorheen Wellantcollege) mbo Houten. Sinds 1 augustus 2021 is Wellantcollege een fusie aangegaan met Helicon en Cita Verde, en dat maakt Yuverta de grootste Groenopleider van Europa, met 53 locaties vmbo en mbo. Wees welkom om rond te kijken in de gebouwen en diverse tuinen (15 ha) waar studenten in een prachtige omgeving leren ontdekken en werken met dieren, gereedschap en machines, of maak kennis met de nieuwste innovaties zoals werken met drones, GPS, melkrobot, robotpaard, of simulatie omgeving .

Route 4

 • Grafisch Lyceum Utrecht:
  Het Grafisch Lyceum Utrecht is dé vakschool voor creatieve doeners in media, vormgeving en communicatie. Bij ons staat creativiteit altijd voorop en komt in al onze opleidingen terug. Het is meer dan alleen mediavormgeven. Wij bieden opleidingen die passen binnen de alle fases van de creatie van een product of dienst en de verkoop daarvan. Van de mediamanager die een doelgroeponderzoek uitvoert en een social-mediaplan schrijft, de software-ontwikkelaar die een website of game programmeert tot en met de DTP’er
  die een verpakking uit de printer laat rollen. Tijdens de mbo-Bustour maak je kennis met studenten en hun talenten van onze opleidingen in de richtingen: Management en communicatie (niveau 4), Softwareontwikkeling (niveau 4), Mediavormgeven (niveau 4) en Mediamaken (niveau 2 en 3).
 • ROC Midden Nederland Sport College:
  Het Sport College, het Gezondheidszorg College en het Welzijn College bieden o.a. opleidingen gericht op vitaliteit, positieve gezondheid en gezonde leefstijl. Op onze locatie in stadion Galgenwaard biedt het Sport College actueel en sportief onderwijs waarmee we studenten voorbereiden om aan de slag te gaan in het werkveld van sport en bewegen. Op onze locatie ontvangen we jullie met studenten en geven we een sportieve inkijk in het Sport College en in ons nieuwe Vitaliteitslab. In het lab maak je kennis met nieuwe technologieën en inzichten rondom de zorg en positieve gezondheid. Dit alles met het doel de regio Utrecht nog gezonder maken. Want hoe gezonder we zijn, hoe beter het leven is. Leuk als u komt kijken hoe wij met ons onderwijs daaraan willen bijdragen!
Aanmelden VO-MBO Bustour 11 oktober 2022
Voorkeur busroute: *
Eventuele tweede voorkeur busroute: