Menu Sluiten

Aanmelden MBO Bustour 24 oktober 2023

Wat leuk dat je interesse hebt in de MBO bustour! Op deze pagina kun je je aanmelden voor de bustour en je voorkeur doorgeven voor een route. Voor de bustour verzamelen we om 11.30 uur op een centrale locatie in Utrecht. Aan het einde van de middag rond 16.15/16.30 uur keren we hier gezamenlijk terug. Hieronder staat per MBO een korte omschrijving van wat zij aanbieden tijdens de bustour. Onderaan de pagina kan je je aanmelden.

Er zijn in totaal vier verschillende routes waaruit je kan kiezen bij deze bustour:

Route 1

 • Nimeto
  Welkom bij Nimeto! Wij zijn een mbo vakschool van creatieve ruimtemakers. Bij ons op school studeren er ca. 1500 studenten in een creatieve, technische of ondernemende opleidingen. Bij Nimeto leer je hoe je vormgeeft aan de wereld om je heen: de ruimte waarin je woont, werkt, winkelt en ontspant. Creatieve ruimtemakers weten wat ze doen. Het zijn vakmensen met gevoel voor communicatie, samenwerking en innovatie, die de ruimte om ons heen onderzoeken, ontwerpen, onderhouden verfraaien en vernieuwen. Nimeto is een relatief kleine school met aandacht voor de studenten. Een school waar je leert en meteen doet, waar je jezelf kunt zijn en waar je gezien wordt. Een school waar je inhoudelijke (vak)kennis opdoet en persoonlijke vaardigheden leert. Zo bereiden we onze studenten als aanstaande professional voor op werken in een snel veranderende wereld. 

 • Mbo Rijnland
  mboRijnland Woerden kent de volgende opleidingen:
  Assisterende in de Zorg
  Entree
  Legal & Finance
  Marketing & Sales
  Next College met MAVO en HAVO
  Onderwijs en Kinderopvang
  Beroepsavo Onderwijsassistent
  Servicemedewerker
  Verpleegkunde & Verzorgende

  Een prachtig aanbod aan opleidingen waar veel van uw leerlingen enthousiast van worden, toch zijn er ook velen die nadrukkelijk de overstap van VMBO naar de HAVO overwegen. Wij, samen met onze studenten, willen graag met u in gesprek over dit dilemma. Daarnaast wordt er een rondleiding door het gebouw verzorgd. Van harte welkom op de locatie Woerden van mboRijnland!

Route 2  (vol)

 • Dutch Health Tec Academy
  Dutch HealthTec Academy (DHTA) is de school voor gezondheidstechniek. Met één van onze (unieke) mbo-opleidingen word je specialist in het aanmeten en maken van medische hulpmiddelen. Dit doe je met allernieuwste digitale technieken, maar vooral met je handen!  Denk bijvoorbeeld aan een bril, kroon of beenprothese.
  Kom langs en maak kennis met onze (unieke) BOL-opleidingen Opticien, Orthopedisch technicus, Orthopedisch technisch specialist en Tandtechnicus.De Dutch Shoe Academy (DSA) is de school voor schoentechniek (onderdeel van DHTA). Is de hak van de schoen kapot? Of laat de zool los? Laat die reparaties maar over aan studenten van de opleiding Schoenhersteller (Ondernemer). Zij geven schoenen een ware metamorfose!
  Bij de opleiding Shoe Developer leren studenten schoenen ontwerpen en maken. Studenten krijgen dan ook veel praktijkles, want dit vak leer je alleen door héél veel te oefenen. Hoe dat eraan toe gaat? Dat laten wij graag in onze praktijklokalen aan u zien!

  Wij zijn een kleinschalige school. Onze BOL-klassen zijn vaak niet groter dan 15 studenten, waardoor veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en maatwerk.

 • MBO Utrecht
  Na de Corona jaren leeft de horeca en entertainment branche weer helemaal op. Tijdens deze middag laten wij je graag meer zien van de opleidingen die wij hiervoor hebben. Op die manier hopen we dat jullie leerlingen ook goed kunnen helpen bij het maken van hun keuze. Deze middag staan centraal: Horeca en Toerisme (we bouwen een brasserie op onze school), Evenementen (ons eigen leerwerkbedrijf Eventlab) en de Herman Brood Academie (artiestenopleiding, mediamanager en podium- en studiotechniek). Zij zitten vanaf dit schooljaar weer samen in één gebouw. Naast de brasserie bouwen we ook aan ons eigen theater in de Onderwijsboulevard. Allemaal unieke kansen en opleidingen waar we je graag meer over vertellen.

  Ben je nog niet bekend met MBO Utrecht in het algemeen? We zijn een kleinschalige ROC met ongeveer 50 opleidingen voor 5000 leerlingen. Dat betekent dat we echt oog hebben voor de individuele student, niet voor niks zeggen we: Het draait om jou!

Route 3

 • Yuverta
  Yuverta mbo Houten heeft een zeer uitgebreid aanbod aan moderne groene opleidingen. De school ligt op loopafstand van NS-station Houten en heeft een schitterend buitenterrein met o.a. tuinen, dierenverblijven, grote machines en werkruimtes. Of je nu iets zoekt met groen, bloem, vee, dier, paard of machines: in Houten vind je de opleiding die je zoekt! Voor Havisten zijn er sprintopleidingen mogelijk.

  De deelnemers aan de bustour praten we bij over de laatste ontwikkelingen, we verzorgen een rondleiding en we nemen een kijkje bij de voorronde van de Skillswedstrijd Dierverzorging.

 • SVO
  SVO-vakopleiding Food is een kleinschalige en veilige vakschool binnen de foodbranche in Houten. Zij neemt haar studenten mee in de wereld van food én in de wereld daar omheen. De studenten leren alles over het bewerken, bereiden, presenteren en verkopen van foodproducten. Daarnaast maken  ze bijvoorbeeld kennis met de processen in de foodproductie, wie hun klanten of gasten zijn en het schrijven van ondernemingsplannen zijn andere thema’s die aan bod komen. SVO heeft verschillende bbl opleidingen op niveau 1,2,3 en 4 en een bol opleiding op niveau 3 en 4. 

Route 4 (per fiets)
Let op! Route 4 (ROC MN en het Grafisch Lyceum) wordt per fiets afgelegd. Voor deze route dien je in het bezit te zijn van een fiets. Mocht je graag willen deelnemen aan route 4, maar niet in het bezit zijn van een fiets neem dan even contact met ons op via vombo@sterkvo.nl.

 • ROC Midden Nederland

  Welkom bij het Gezondheidszorg College en het Welzijn College op de Vondellaan in Utrecht. Op deze locatie van ROC Midden Nederland maakt u kennis met hoe wij onze mbo-studenten laten leren voor een beroep in zorg en welzijn. Al onze opleidingen hebben mooie praktijklokalen én ook hebben we ruimtes met zorgtechnologie en innovaties: de Future Care labs. Met het leren in deze labs plaatsen we zorgtechnologie in het dna van de zorg- en welzijns professionals. Tijdens een rondleiding door de school bezoekt u verschillende praktijklokalen op de Vondellaan. Van kinderdagverblijf, de fitness en Dojo ruimte tot de praktijklokalen van Laboratoriumtechniek Assisterende Gezondheidszorg en Verpleegkunde/Verzorgende. Daarnaast vertellen onze studenten u graag hun ervaringen op het mbo en waarom zij voor hun opleiding hebben gekozen. Wilt u ook kennis maken met opleidingen met veel baankansen zoals Pedagogisch Werk, Onderwijsassistent en Verpleegkunde? Kom dan langs en maak kennis met onze opleidingen binnen Zorg & Welzijn. Meer weten over onze colleges en LOB activiteiten bij ROC Midden Nederland? www.rocmn.nl/decanen

 • Grafisch Lyceum Utrecht
  Het Grafisch Lyceum Utrecht (GLU) is een kleinschalige, creatieve vakschool in Utrecht. De school is goed te bereiken, ook voor studenten buiten de regio. Het GLU biedt acht creatieve mbo-opleidingen met verschillende aandachtsgebieden op niveau 2, 3 en 4. Studenten leren verhalen vertellen en verbeelden, iets overbrengen aan een publiek en mensen raken met mooi beeld. Dat doen ze door opdrachten waarin de theorie en de praktijk met elkaar verweven wordt. Ze gaan aan de slag met het vormgeven van apps en/of webpagina’s, logo’s, video’s, socials, games, animaties, posters, folders, magazines en mediacampagnes. Of ze leren een nieuwe programmeertaal die je meteen kunt gebruiken bij het maken van een app of game. Alles wat ze leren, passen ze meteen toe. Tijdens de mbo-Bustour maak je kennis met onze opleidingen en onze studenten en hun talenten. Onze opleidingen: Mediamanagement en Marketing, Marketing- en Communicatiespecialist, Animatie en Audiovisuele Vormgeving, Game Artist, Realtime Graphics, Creative Software Development, Mediamaken (N2 en N3) en onze nieuwe opleiding Creative Media Design waarmee we in 2024 starten. Meer informatie? Kijk op glu.nl.

Aanmelden

Let op! Route 4 (ROC MN en het Grafisch Lyceum) wordt per fiets afgelegd. Voor deze route dien je in het bezit te zijn van een fiets. Mocht je graag willen deelnemen aan route 4, maar niet in het bezit zijn van een fiets neem dan even contact met ons op via vombo@sterkvo.nl.