Menu Sluiten

MBO Bustour


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Categorieën:

vmbo-mbo bustour 9 oktober 2018

Hoe kunt u uw (vmbo)leerlingen zo goed mogelijk adviseren bij hun studiekeuze? Dat begint bij goede kennis van de mbo’s in de regio Utrecht. Welke opleidingen bieden ze aan? Wat kenmerkt de scholen? Maar ook: hoe is de sfeer?

Daarom organiseert Sterk VO op dinsdag 9 oktober de vmbo-mbo bustour. Zodat alle mentoren en decanen van vmbo-scholen in de regio Utrecht een goed beeld hebben van het aanbod van mbo-scholen. U bent van harte welkom!

Helaas is de mbo bustour vol! U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst. Wij informeren u dan zodra er een plekje vrij komt.

Programma

11:30–12:30 uur: Welkomstwoord en pitch van de 6 mbo’s met gezamenlijke lunch
In één minuut vertellen alle 6 mbo’s uit de regio wat hun school zo bijzonder maakt. Van tevoren kunt u (namens uw leerlingen) vragen inbrengen voor de pitches of vragenronde na afloop.

12:30-16:30 uur: Bustour langs 2 mbo’s naar keuze
Hieronder leest u meer over de bustour.

16:30-17:30 uur: Afsluiting met borrel

Bustour

Er zijn drie verschillende busroutes, elk langs twee mbo’s. In het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur aangeven. Wij proberen iedereen zoveel mogelijk in te delen naar deze voorkeur.

De mbo’s stellen zelf het programma voor de middag samen. U krijgt in ieder geval een rondleiding en gesprekken met studenten.

Route A
ROC Midden Nederland (Nieuwegein): “Wij bieden diverse technische opleidingen op verschillende niveaus. De vier techniekcolleges Automotive, Tech, Bouw & Interieur en ICT vormen samen de Tech Campus. Wij leiden u hier graag rond, onder andere langs de up-to-date praktijklokalen. Dit is dé plek waar colleges met technische mbo-opleidingen samen garant staan voor actueel techniekonderwijs in de regio.”

Grafisch Lyceum Utrecht: “Maak kennis met de studenten van de creatieve en technische opleidingen voor Media, Vormgeving en Communicatie van het Grafisch Lyceum Utrecht. Beleef de trots van de studenten en de creativiteit van ons nieuwe gebouw.”

Route B
MBO Utrecht: “Onder leiding van docenten en leerlingen maken we een informatieve en interactieve wandeling langs de locaties: Economie & Administratie en Handel & Ondernemen, Zorg & Welzijn en Bouw & Infra met ICT. Proef de sfeer, ontmoet oud-leerlingen, maak kennis met ons brede aanbod opleidingen en volg korte presentaties en demonstraties van docenten én studenten.”

Nimeto (Utrecht): “Stap in en uit zo vaak u maar wil, waar u maar wilt, tijdens onze 1,5 uur durende reis. Docenten en studenten vertellen alles over ons brede aanbod aan opleidingen; van Schilderen, Styling en Stand- en decorbouw tot Projectmanager Vastgoed. Ontdek wat onze ondernemende, technische en creatieve vakschool te bieden heeft!”

Route C
MBO Rijnland (Woerden): “Ons ROC biedt ruime keuze binnen de colleges Economie, Welzijn, Gezondheidszorg en Entree. Ook kunnen leerlingen bij ons hun vmbo-t, havo of vwo diploma behalen. Hier lopen zo’n 800 studenten rond die graag bij ons komen om hun vak te leren, maar zeker ook vanwege de veilige en zeer prettige sfeer. Kijk en oordeel zelf tijdens de presentaties en rondleidingen!”

Wellantcollege (Houten): “Wij staan voor Groen onderwijs met een veilig schoolklimaat in een prachtige omgeving. Ervaar het zelf tijdens de rondleiding door de vaklokalen, de tuinen, het machinepark en langs de dieren. Aan bod komen de opleidingen: Entree,  Bloem, Dierverzorging, Paardensport- en houderij, Dierenartsassistent, Melkvee, Hovenier, Urban green development , Groen en Grond infra.”

Praktische informatie

  • Datum: 9 oktober 2018
  • De start- en eindlocatie bevinden zich in Utrecht (exacte locatie volgt)
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Aanmelden en meer informatie
Heeft u interesse? Meld u dan aan via dit inschrijfformulier.

Heeft u vragen over het programma? Neem dan contact op met Sterk VO via vombo@sterkvo.nl.