Menu Sluiten

Verdrietig bericht

Met groot verdriet delen we mee dat Ank Jeurissen, directeur-bestuurder van Sterk VO van 2010 tot 2021, vrijdag 17 februari is overleden. Ank heeft ongelooflijk veel betekend voor onze leerlingen, voor Sterk VO en voor ons netwerk voor de jeugd.

Ank is één van de mensen in Nederland die passend onderwijs vanaf de start heeft vorm gegeven. Ze had vanaf het begin een uitgesproken visie op wat er nodig is voor leerlingen. Met altijd bijzondere aandacht voor leerlingen die het minder makkelijk hebben. Ank had een enorme drive, overtuigingskracht en vasthoudendheid, waarmee ze die visie ook wist om te zetten naar de praktijk. Ze was voortrekker van de samenwerking in Utrecht en Stichtse Vecht zoals we die nu kennen in het netwerk van onderwijs en jeugd. De kernpartneraanpak en het OPDC voor leerlingen die tijdelijk de aansluiting in het regulier onderwijs kwijt zijn hebben onder haar leiding vorm gekregen.

Voor Ank draaide alles om de leerlingen. Samen met haar partner Armand Potmis richtte ze de stichting AnenA op, die meisjes in Mali en Ethiopië onderwijs en toekomstkansen geeft.

De impact en inspiratie van Ank reikten veel verder dan de eigen organisatie, zoals we ook merken uit de vele steunbetuigingen van betrokken samenwerkingsorganisaties. We gaan Ank immens missen, en vinden steun in de blijvende impact die ze heeft gemaakt voor zoveel jongeren. We wensen haar partner Armand en andere naasten veel sterkte.

Publicatiedatum: